Skip to main content
Výroba a zpracování potravin

Zpracování potravin

Zpracování bezlepkových potravin
Výroba produktu na základě vaší receptury
Pražení, sušení, mletí a třídění ořechů a obilovin
Pasterizace
Termostabilizace obilovin, ořechů a máku
Sušené ovoce slazené
Sušené ovoce bez přidaného SO² a cukru
Lisování olejů za studena

Naše výrobní linka zajišťuje pasterizaci a termostabilizaci veškerých olejnin a obilovin jak mokrou, tak suchou cestou, stejně tak obilovin a olejnin již upravených ve formě mouky a drtě. Používané technologie umožňují zpracovat ovoce bez cukru a SO² a vyhovět tak dnešnímu trendu zdravé výživy.

Balení a prodej

potravinářských výrobků, balení privátních značek

Díky našim moderním balícím technologiím jsme schopni Vám zajistit balení jakékoliv maloobjemové série vašich privátních produktů v klasickém nebo atypickém balení. V rámci balení jsme schopni vám vyjít jakkoliv vstříc v těchto potravinových segmentech:

Sušené ovoce ve standardní úpravě
Sušené ovoce bez přidaného SO² a cukru
Oříšky či semena

Nabízíme kompletní zpracování vaší zakázky, od dovozu suroviny přes zpracování surovin dle našich standardů nebo na základě vaší receptury, až po zabalení vašeho produktu pod vaší obchodní značkou do standardního či atypického obalu.

Export a import

zemědělských komodit

V rámci zajištění komplexních služeb v oblasti balení a zpracování potravin, jsme schopni vám vyjít vstříc i v oblasti dovozu a vývozu vašich produktů. Díky rozsáhlým obchodním kontaktům po celém světě vám můžeme nabídnout dovoz a vývoz zejména těchto komodit:

obiloviny a olejniny
skořápkové plody, sušené ovoce a zelenina
těstoviny, luštěniny

Kontaktujte nás
Novinka v sortimentu

Barrique chipsy

pro optimalizaci senzorických vlastností vín a destilátů

Plnohodnotná alternativa drahých vypalovaných dubových sudů.  S našimi Barrique chipsy můžete dosáhnout stejných výsledků jako u drahých Barrique sudů.

Dostupné ve více jak 10 variantách
Ošetřené horkou párou, pasterizované a pražené
Aplikace chipsů – při fermentaci a zrání vín

    Nový dubový sud je drahá záležitost a ne každý je ochoten do něj investovat. Proto se v Evropě od roku 2006 začínají do zrajících vín přidávat „barrique chipsy“ jako plnohodnotná alternativa drahých vypalovaných dubových sudů.

    Aromatické látky z opáleného dubového dřeva, které vyrábíme a dodáváme na trh, jsou totiž naprosto stejné jako ty v barrique sudech. Navíc jsou v porovnání se sudy mnohem koncentrovanější, protože menší kousky dřeva mají v konečném součtu  větší povrch nežli vlastní sud.

    S našimi barrique chipsy tak můžete dosáhnout stejných výsledků jako u drahých barrique sudů, jejichž cena se pohybuje řádově mezi 10 – 30 000 Kč, přičemž cena se může vyšplhat až ke 100 000 Kč.

    Mám zájem o Barrique chipsy

    Pro výrobu sudů je nejvhodnější jednoznačně dub, jehož dřevo na rozdíl od ostatních listnatých stromů neuvolňuje těkavé látky a zároveň disponuje širokým spektrem aromatických látek.

    Paleta chutí se ještě dále rozvine, pokud se sudy na vnitřní straně vhodně opálí. Hřebíček, skořice, vanilka, hořká čokoláda, espresso, karamel, kokos, sladký toffee, máslo, bylinky, ale také chuť kouře či připáleniny, to všechno jsou typická barrique aromata.

    Bednáři pro výrobu používají dřevo především z amerického či evropského dubu, přičemž americký dub musí být starý nejméně 70 a evropský, jehož dřevo má jemnější strukturu, alespoň 100 let. Z jednoho takového dubu je možno vyrobit až dva 220 litrové sudy. Zhotovený sud je následně možno použít pro výrobu vína maximálně třikrát a obvykle je posléze využíván při zrání sherry, bourbonu nebo kvalitnější whiskey, kde přidává lihovině novou chuťovou stopu.